Oksijen emici fiyatları, oksijen tutucunun kullanılacağı ambalaj çeşidi ve boyutlarına göre farklılık göstermektedir. Ambalaj içerisinde yer alan havanın içerdiği oksijen oranı ve dış ortamdan ambalaj içerisine giren oksijen miktarı birlikte hesaplanarak, ürününüz için optimum kapasitedeki oksijen emici absorblama kapasitesi cc üzerinden belirlenir. Kullanılacak oksijen tutucunun tipi (şase ve ya etiket tipi vb.) ve miktarına göre işletmeniz için en uygun fiyat çalışması uzman ekibimiz tarafından yapılmaktadır.
Oksijen Emici Aktif Maddeleri Hangi Ürünlerde Kullanabilirim?
İnsanlarda farklı hastalıklara neden olan küfler zorunlu aerob adı verilen oksijene zorunlu ihtiyaç duyan mikroorganizmalardır.
Yufka, paketli ekmek, kurutulmuş et, kek vb. birçok gıda ürününde küf gelişiminin önüne geçmek için tek başına ambalajlama yeterli olmamaktadır. Paket içerisinde yer alan havadaki oksijenin emilimi, ayrıca dışarıdan ambalaj içerisine giren hava içerisindeki oksijenin tutulmasında oksijen emici en pratik ve ekonomik aktif ambalajlama yöntemidir.
Ayrıca kuruyemişler gibi yüksek yağ içeriğine sahip gıda ürünlerinde oksidatif ransidasyon sonucu üründeki acılaşma ve bayatlamanın önlenmesinde de oksijen emiciler güvenle kullanılabilmektedir. Siz de ürünlerinizin daha uzun süre tazeliğini korumasını istiyorsanız oksijen emiciyi paketleme aşamalarınızda kullanabilirsiniz.
Oksijen Emici Fiyatları Orta Ve Küçük Ticari Üreticilerin İçin Kârlı Mıdır?
Birçok gıda işletmesi oksijenin gıda ürününe verebileceği zararlardan korunmak için yüksek bariyerli ambalajlama ile beraber vakum, azot gazı besleme ve küf gelişimini önlemeye yönelik sorbat kökenli koruyucular kullanmaktadır. Bu uygulamalar küçük işletmeler için yüksek yatırım gerektirmekle birlikte paket içerisindeki oksijenin tam olarak uzaklaştırılmasında tek başına yeterli olmamaktadır. Oysa tek başına oksijen emici kullanımı ile ürün ambalajınızın içerisindeki oksijen miktarı, bariyerli bir ambalajlamada 48 saat gibi kısa bir süre içerisinde %0,1 in altına indirilebilmektedir.
Küçük ve orta boyutlu işletmeniz var ve yukarıda belirttiğimiz konularda yatırım kaygınız varsa, ürününüz için en doğru ambalajlama yöntemi ve oksijen emiciyi ürününüze ne şekilde uygulayabileceğiniz konusunda bize ulaşabilirsiniz.
Oksijen Tutucu Siparişim Ne Zaman Elime Geçer?
Gıda ve ambalaj sektörlerinde uzun yıllar deneyimli uzmanlarımız, öncelikle ürününüz için en uygun ambalajlama yöntemini belirledikten sonra, sizin için en uygun oksijen emici kapasitesi yapılan testler sonucu netleştirilir. Ardından geniş cc aralıklarına sahip stoğumuzdan, gıda ürünü ve regülasyonlara uyumlu oksijen tutucu siparişiniz aynı gün kargo ile tarafımızdan size ulaştırılmaktadır. Size özel baskılı ürün ve uygulamalarda ise termin süreleri için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Oksijen Tutucu, Elle Ambalajlamalarda Nasıl Kullanılır?
Oksijen emiciler şase şeklinde elle paket içerisine beslenebildiği gibi rulo olarak üretim yönteminize özel size sunacağımız bir Aplikatör aracılığı ile rulo şeklinde makineniz ile uyumlu bir şekilde bireysel olarak her paket içerisine de beslenebilmektedir. Ayrıca etiket tipi oksijen absorber ile ambalaj iç yüzeyine yapıştırma şeklinde de uygulanabilmektedir.
Özellikle elle ambalajlamada oksijen emicinin doğru uygulanması çok önemlidir. Elle beslemede oksijen emicinin doğru uygulanmasında kritik birkaç faktör bulunmaktadır. Oksijen tutucu asla tek tek paketinden alınıp ürün ambalajına bırakılmamalıdır. İşletmeniz ve ürününüz için en uygun oksijen tutucu uygulamaları için bizimle iletişim kurmaktan lütfen çekinmeyiniz.
En Az Oksijen Absorber Sipariş Miktarı Ne Kadardır?
Oksijen absorber kapasiteleri, içerisinde bulundukları pakette yer alan havadaki oksijenin cc şeklinde miktarı ile belirlenmektedir. Burada ambalaj bariyeri kapasite belirlemede son derece önem taşımaktadır. Özetle tek başına paket içerisindeki hava doğru sonuç vermeyecektir. Ürününüzün ambalaj yapı ve ölçülerine göre 20-2000 cc aralığında çeşitli oksijen emiciler bulunmaktadır.
Açılan Oksijen Tutucu Paketini Ne Kadar Sürede Kullanmak Gerekir?
Kullanılan oksijen absorber kalitesi burada çok büyük bir etkendir. Şu bilinmelidir ki oksijen tutucunun ortam havası ile temas ettiği her an oksijen emicinizin etkinliği azalacaktır. Bu süreyi minimumda tutmak sizin yararınıza olacaktır. Ancak her işletme şartları kendi içinde farklılıklar gösterebileceği için burada şartlarınıza uygun oksijen emici seçimi önemlidir. Uygulama biçiminize göre en uygun oksijen emici seçimi için bize ulaşabilirsiniz.